Zarejestruj

Projekty »

Wybrane wyróżniki jakości żywności utrwalanej konwekcyjnie-mikrofalowo

:: Projekt UP439 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
doświadczenie
Nauki i sztuki
inżynieria mechaniczna
Przedmioty
chemia, fizyka i astronomia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autorzy
dr Renata Polak (kierownik),
dr hab. inż. Andrzej Krzykowski, dr hab., prof. uczelni Stanisław Rudy, dr inż. Beata Biernacka
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2024-09-20 13:00 - 14:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Centrum Sportowo-Rekreacyjne UP (16)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 31

Inne projekty w tym miejscu

Celem warsztatów jest zaprezentowanie uczestnikom wybranych wyróżników jakości produktów żywnościowych utrwalanych konwekcyjnie-mikrofalowo takich jak:

- barwa oznaczana w systemie CIELAB,

- ilościowa zawartość olejków eterycznych,

- zdolność do pochłaniania wody,

- ocena organoleptyczna,

- aktywność wody.