Zarejestruj

Projekty »

Żywność ekologiczna i jej wpływ na zdrowie

:: Projekt UP479 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice, dziadek i babcia
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
nauki medyczne, nauki o zdrowiu, rolnictwo i ogrodnictwo, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia, medycyna, przyroda, rolnictwo
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autor
prof. dr hab. inż. Paweł Glibowski
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2024-09-17 11:00 - 12:00
Wolne miejsca: 99

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (Aula A)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Wykład przedstawia porównanie wartości odżywczej żywności ekologicznej i nieekologicznej. Prezentacja podsumowuje ostatnie wyniki badań dotyczące wpływu spożywania żywności ekologicznej na rozwój wybranych chorób m.in. takich jak nowotwory, otyłość, zatrucie ciążowe.