Zarejestruj

Projekty »

Wyrób twarogów rzemieślniczych

:: Projekt UP444 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice, dziadek i babcia
Dla niepełnosprawnych
niedowidzących, niepełnosprawnych ruchowo, z innymi niepełnosprawnościami
Forma prezentacji
ćwiczenia
Nauki i sztuki
nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Agrobioinżynierii
Autorzy
dr hab., prof. uczelni Marta Tomczyńska-Mleko (kierownik),
prof. dr hab. inż. Stanisław Mleko, dr hab. inż. Maciej Nastaj, dr hab. inż. Marta Wesołowska-Trojanowska, dr Piotr Janas, Rafael Mleko, Ilona Sójka
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Czwartek 2024-09-19 09:00 - 11:00
Wolne miejsca: 24

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (223)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Projekt dotyczy poznania technologii wyrobu twarogów otrzymywanych w wyniku koagulacji kwasowej przy użyciu różnych substancji zakwaszających. Uczestnicy będą mieli możliwość wykonania i degustacji twarogów o niestandardowych walorach organoleptycznych.