Zarejestruj

Projekty »

Słodko-gorzka analiza

:: Projekt UP380 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
nauki chemiczne
Przedmioty
chemia, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autor
dr inż. Monika Michalak-Majewska
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Poniedziałek 2024-09-16 12:00 - 14:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (Pracownia gastronomiczna)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Podczas warsztatów zastanowimy się czy ocenę żywności wykonują tylko przeszkoleni pracownicy laboratorium. Czy osobą przeprowadzającą ocenę może być
ktoś bez przeszkolenia, a badanie przebiegać może w warunkach niestandardowych… Jakie wyniki otrzymamy i dlaczego?
Obiektem badania będą rożne rodzaje czekolad, o których więcej uczestnicy dowiedzą się w części teoretycznej spotkania.

  • Foto