Zarejestruj

Projekty »

Magia czekolady - Od ziarna do tabliczki

:: Projekt UP246 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VIII
Forma prezentacji
prezentacja multimedialna, warsztat
Nauki i sztuki
nauki chemiczne
Przedmioty
chemia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autorzy
dr Alicja Bosacka (kierownik),
mgr inż. Paweł Drozd, dr inż. Monika Krzywicka
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2024-09-17 09:00 - 10:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Centrum Innowacyjno-Wdrożeniowe Nowych Technik i Technologii w Inżynierii Rolniczej (142)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 28

Inne projekty w tym miejscu

Celem projektu jest przedstawienie historii czekolady, rodzajów czekolady, omówienie procesu produkcji czekolady oraz jej składu a także właściwości zdrowotnych. Ostatnim etapem spotkania będzie degustacja różnych typów czekolady, w którym uczestnicy będą mogli określić swoje preferencje czy lubią gorzką, a może mleczną czekoladę.