Zarejestruj

Projekty »

Liofilizacja jako recepta na żywność smaczną i zdrową

:: Projekt UP244 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VI (P5-6), szkoła podstawowa - klasy V-VIII, szkoła podstawowa - klasy VII-VIII, szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
doświadczenie, dyskusja, wykład
Nauki i sztuki
inżynieria biomedyczna, inżynieria chemiczna, inżynieria mechaniczna
Przedmioty
fizyka i astronomia, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autor
dr inż. Marek Domin
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2024-09-17 08:00 - 09:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Centrum Innowacyjno-Wdrożeniowe Nowych Technik i Technologii w Inżynierii Rolniczej (102)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 28

Inne projekty w tym miejscu

Zaprezentowane zostaną podstawy i historia rozwoju technologi liofilizacji, prezentacja urządzenia i zastosowanie. Podczas zajęć uczestnicy  dokonają oceny organoleptycznej produktów liofilizowanych.