Zarejestruj

Projekty »

Laboratorium w kuchni - izolacja DNA z banana

:: Projekt AZ041 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci
Forma prezentacji
doświadczenie, laboratorium
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki medyczne
Przedmioty
biologia, chemia
Organizator
Akademia Zamojska
Autorzy
dr Sylwia Popek-Marciniec (kierownik),
dr Magdalena Brodowicz-Król, dr Maria Dorota Kwika, dr Jadwiga Klukow, dr hab., prof. uczelni Szymon Zmorzyński
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Poniedziałek 2024-09-16 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 20
Edycja zakończona
Poniedziałek 2024-09-16 11:00 - 12:00
Wolne miejsca: 1
Edycja zakończona
Poniedziałek 2024-09-16 12:00 - 13:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Akademia Zamojska, ul. Hrubieszowska 24 (14A)
Adres: Zamośc, ul. Hrubieszowska 24

Inne projekty w tym miejscu

Czy wśród substancji chemicznych znajdujących się w kuchni można znaleźć takie, które pozwolą na przeprowadzenie izolacji DNA? Czy można zobaczyć DNA gołym okiem? Przyjdź i się przekonaj. Zapraszamy serdecznie na warsztaty biologiczno-chemiczne, w czasie których będziecie mogli samodzielnie przeprowadzić izolacje DNA z banana. Do zobaczenia!