Zarejestruj

Projekty »

Dodatki do żywności – świat kolorowych makaronów

:: Projekt UP106 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Inżynierii Produkcji
Autorzy
dr inż. Beata Biernacka (kierownik),
dr hab., prof. uczelni Stanisław Rudy, dr hab. Andrzej Krzykowski, dr Renata Polak, dr hab., prof. uczelni inż. Maciej Combrzyński
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2024-09-20 17:00 - 18:00
Wolne miejsca: 20

Miejsce realizacji: Centrum Innowacyjno-Wdrożeniowe Nowych Technik i Technologii w Inżynierii Rolniczej (141)
Adres: Lublin, ul. Głęboka 28

Inne projekty w tym miejscu

Celem  seminarium jest wyjaśnienie uczestnikom istoty wzbogacania żywności różnymi dodatkami na przykładzie makaronów. Szczególnie zostanie omówiony aspekt fortyfikacji żywności w celu poprawy jej jakości zdrowotnej, a tym samym atrakcyjności na rynku konsumenckim oraz przeciwdziałania i eliminacji poszczególnych niedoborów i zwiększenia ich biodostępności.