Zarejestruj

Projekty »

Desery bez cukru i glutenu

:: Projekt UP097 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VIII
Dla niepełnosprawnych
z innymi niepełnosprawnościami
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
rolnictwo
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr hab. inż. Marzena Włodarczyk-Stasiak (kierownik),
dr Artur Mazurek
Terminy
Czas trwania projektu: 3 godz. (135 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2024-09-17 13:00 - 16:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (312)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Uczestnicy warsztatów zostaną w sposób teoretyczny i praktyczny zapoznani z aktualnymi trendami w cukiernictwie. Warsztaty zawierć będą treści związane z wyrobami cukierniczymi bezglutenowymi, i/lub bez cukrowymi. Taka tematyka będzie odpowiedzią na coraz częstszą konieczność eliminacji wspomnianych środków spożywczych w diecie czy trendami w odżywianiu.

Uczestnicy wykonają bezglutenowy deser z różnymi zamiennikami cukru w zależności, od: skali słodkości i możliwości stosowania w szerokim zakresie temperatur. Uczestnicy warsztatów zapoznani zostaną z najnowszymi trendami w dekoracji wyrobów cukierniczych: dekoracje żywymi lub/i jadalnymi kwiatami, przygotowanie infuzji do kremów lawendy. 

 

  • Foto