Projekty »
Desery bez cukru i glutenu
:: Projekt UP097 (Szczegóły) | |
Terminy |
Czas trwania projektu: 3 godz. (135 min.) |
Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (312)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8
Uczestnicy warsztatów zostaną w sposób teoretyczny i praktyczny zapoznani z aktualnymi trendami w cukiernictwie. Warsztaty zawierć będą treści związane z wyrobami cukierniczymi bezglutenowymi, i/lub bez cukrowymi. Taka tematyka będzie odpowiedzią na coraz częstszą konieczność eliminacji wspomnianych środków spożywczych w diecie czy trendami w odżywianiu.
Uczestnicy wykonają bezglutenowy deser z różnymi zamiennikami cukru w zależności, od: skali słodkości i możliwości stosowania w szerokim zakresie temperatur. Uczestnicy warsztatów zapoznani zostaną z najnowszymi trendami w dekoracji wyrobów cukierniczych: dekoracje żywymi lub/i jadalnymi kwiatami, przygotowanie infuzji do kremów lawendy.