Zarejestruj

Projekty »

Czy żywność może być niebezpieczna?

:: Projekt UP090 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy V-VIII, szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
nauki o zarządzaniu i jakości, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia, edukacja dla bezpieczeństwa, medycyna, ochrona zdrowia
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr hab. inż. Agnieszka Latoch (kierownik),
Dawid Ramotowski, Studenckie Koło Naukowe Gastronomów "Gastronauci"
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2024-09-17 12:00 - 14:00
Wolne miejsca: 10

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (10)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

W ramach warsztatów uczestnicy dowiedzą się o zagrożeniach chemicznych, fizycznych i (mikro)biologicznych czyhających na nich ze strony codziennie spożywanej żywności. Pokażemy skąd się biorą te zagrożenia, jak możemy je nadzorować i eliminować. Opowiemy o higienie produkcji żywności w zakładach przemysłach, gastronomii i w domu. Zaprezentujemy szybkie metody oceny czystości mikrobiologicznej.