Projekty »
Czekolada niejeden ma smak
:: Projekt UP072 (Szczegóły) | |
Terminy |
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.) |
Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (Pracownia gastronomiczna)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8
Każdy z nas ma swój ulubiony rodzaj i smak czekolady, a właściwości najlepiej sprzedających się czekolad są różne w różnych częściach świata.
Czy czekolada może być tylko słodka? Jak porównać różne rodzaje czekolad i jak ująć takie porównanie w sposób ilościowy?
Podczas prezentacji uczestnicy dowiedzą się za co ceniona jest czekolada, a podczas ćwiczenia poznają prostą i skuteczną procedurę analizy, która powszechnie stosowana jest w przemyśle spożywczym.
Źródło grafiki: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:2023_Kostki_czekolady_E.Wedel_(1).jpg