Zarejestruj

Projekty »

Bubble tea, czyli jak urozmaicić smak herbaty - warsztaty

:: Projekt UP040 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
warsztat
Nauki i sztuki
nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia, przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
mgr inż. Patryk Siczek (kierownik),
dr hab. inż. Ewa Jabłońska-Ryś, dr inż. Monika Michalak-Majewska, dr inż. Katarzyna Skrzypczak, dr inż. Wojciech Radzki, dr inż. Aneta Sławińska, inż. Magda Pastusiak, inż. Mikołaj Ociesa, Julia Zarzeczna, Szymon Kuliński
Terminy
Czas trwania projektu: 2 godz. (90 min.)
Edycja zakończona
Piątek 2024-09-20 11:00 - 13:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (Pracownia gastronomiczna)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Lato jeszcze w pełni dlatego, warto przygotować sobie bubble tea, które będzie orzeźwiające i zaskakujące swoją teksturą oraz smakiem.

Na warsztatach poznasz historię oaz pochodzenie napoju o tajemniczej nazwie bubble tea.

Dowiesz się czym jest tapioka oraz jak przygotować z niej kuleczki, które będą wykorzystywane do sporządzenia napoju.

Do gotowych napojów będziemy wykorzystywać napary herbat z różnych stron świata oraz inne cenne dodatki. 

Po naszych warsztatach będziesz mógł przygotować bubble tea  w warunkach domowych.

 

źródło grafiki: https://recipes.specialingredientseurope.com/pl/super-latwa-popping-bobba-tea-bubbletea/

  • Foto