Zarejestruj

Projekty »

Bakterie, które leczą i żywią

:: Projekt UP024 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła podstawowa - klasy VII-VIII, szkoła ponadpodstawowa, studenci, rodzice, dziadek i babcia
Forma prezentacji
wykład
Nauki i sztuki
nauki biologiczne, nauki o zdrowiu, technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, ochrona zdrowia, przyroda
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autor
dr inż. Monika Pytka
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Wtorek 2024-09-17 10:00 - 11:00
Wolne miejsca: 80
Edycja zakończona
Wtorek 2024-09-17 12:00 - 13:00
Wolne miejsca: 55
Edycja zakończona
Wtorek 2024-09-17 14:00 - 15:00
Wolne miejsca: 79

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (Aula A)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

Tematem wykładu są podstawowe informacje o komórkach bakteryjnych oraz różne właściwości bakterii fermentacji mlekowej, które występują w probiotykach i synbiotykach oraz w żywności fermentowanej tj.:produkty fermentowane mleczne, kiszone warzywa i owoce, chleb na zakwasie, fermentowane zioła itp.

Jeśli interesuje Cię prosty i zdrowy sposób odżywiania się oraz leczenia zaburzeń mikrobiota przewodu pokarmowego to ten wykład jest dla Ciebie!