Zarejestruj

Projekty »

Analiza jakości żywności

:: Projekt UP012 (Szczegóły)
Adresaci
szkoła ponadpodstawowa
Forma prezentacji
ćwiczenia, doświadczenie, dyskusja, warsztat
Nauki i sztuki
technologia żywności i żywienia
Przedmioty
biologia, chemia, rolnictwo
Organizator
Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii
Autorzy
dr inż. Izabela Podgórska-Kryszczuk (kierownik),
prof. dr hab. Urszula Pankiewicz, dr inż. Ewelina Zielińska, Karolina Bryzek, Patrycja Goś, Emilia Bortacka, Dawid Ramotowski
Terminy
Czas trwania projektu: 1 godz. (45 min.)
Edycja zakończona
Środa 2024-09-18 12:00 - 13:00
Brak wolnych miejsc

Miejsce realizacji: Wydział Nauk o Żywności i Biotechnologii (310)
Adres: Lublin, ul. Skromna 8

Inne projekty w tym miejscu

W obecnych czasach konsumenci oczekują żywności o wysokiej jakości. Taka żywność musi być przede wszystkim bezpieczna, odznaczać się odpowiednią wartością odżywczą, a także posiadać odpowiednie cechy sensoryczne. Oceną jakości żywności zajmują się specjalistyczne laboratoria wykorzystujące różnorodne techniki analityczne.

Na warsztatach prowadzonych przez SKN Analityków Żywności uczestnicy będą mieli okazję dowiedzieć się jak pracuje laboratorium żywności oraz poznać metody oceny jakości wybranych produktów spożywczych.

 

Zdjęcie: archiwum własne

  • Foto